TOTAL CONSCIOUSNESS THERAPY

TOTAL CONSCOUSNESS TRAINING (TCT)

TOTAL CONSCOUSNESS TRAINING (TCT)

Achter de grens van het bewustzijn

Het ‘onderbewustzijn’ is als een harde schijf met alle ervaringen die we ooit hebben gehad en alle psychische processen die het bewustzijn niet registreert maar waar het  toch op reageert. De gedachten, herinneringen en processen die in het onderbewustzijn opgeslagen zijn, hebben een grote en doorslaggevende invloed op ons emotioneel welzijn. Met andere woorden, achter de grens van het bewustzijn ligt het sturingsprogramma van al onze gedachten, emoties en acties.

 

Invloed van het onderbewustzijn

Het onderbewustzijn zorgt ervoor dat we kunnen reageren op situaties vooraleer onze hersenen zelfs kunnen beginnen denken. Stel je voor dat er plots een auto vlak voor je kind opduikt net wanneer het de straat wilt oversteken. Onze reactie als ouder is zo snel dat we er niet eens over hebben nagedacht. De actie vindt plaats zonder enig denkproces. Als we enkel op ons bewustzijn zouden rekenen zou onze reactie veel te traag zijn en het gevaar niet ontweken kunnen worden.

Dit proces speelt zich niet enkel af in situaties waar gevaar vermeden moet worden maar ook in ons dagdagelijks leven wanneer al onze ervaring en complexe psychologische processen worden gescreend. Dit zijn patronen die we gebruiken om op de meest efficiënte manier de massa kennis uit ons onderbewustzijn te benutten. Wanneer het patroon voor negatieve gevolgen zorgt, zoals bv onredelijke angsten, dan is het zaak om ons van deze patronen bewust te worden en ze aan te passen.

 

Creatief met problemen aan de slag, creatief werken voorbij de grens

Total Consciousness Training (TCT) maakt gebruik van het onderbewustzijn en zorgt ervoor dat de enorme creativiteit en kennis van onze geest volledig ter beschikking komt en aangewend kan worden.

TCT focust op het bewust worden van de oorzaak en niet enkel op analyseren en bespreken. Deze training zorgt ervoor dat de klant tijdens de sessie de problematiek creatief in beeld brengt en vervolgens ook de oplossing doorleeft. Net het feit dat de klant voelt alsof hij dit echt beleeft geeft hem een vele dieper inzicht in zijn blokkades en trauma’s. De ervaring is concreet en duidelijk – niet abstract zoals wanneer er enkel gesproken of geanalyseerd word.

Het Onderbewustzijn brengt dit op een creatieve manier naar voor. De klant beleeft dit intens via beelden, symbolen, emoties, ervaringen,… waardoor het overwinnen van het probleem gevoeld, beleeft en doorleefd wordt.

Dit creëert in de hersenen nieuwe neurologische verbindingen en op deze manier zorgt TCT ervoor dat het nieuwe patroon uiteindelijk deel uitmaakt van de hersenstructuur en de beleefwereld van de klant waardoor deze voortaan spontaan voor dit nieuwe pad kan kiezen.

 

Voor wie is TCT nuttig?

Voor iedereen die gemotiveerd is om te groeien en zijn problemen wil transformeren door steeds bewust te kiezen voor een oplossing. Het is voor mensen die inzichten willen integreren door ze te beleven in plaats van er enkel over te praten en ze rationeel te benaderen. Het is voor iedereen die actief met de aangereikte technieken aan de slag wil gaan.

Je kan het vergelijken met een sportcoach. Een sporter kan de beste coach hebben maar als hij de techniek niet toepast dan zal de sporter geen vooruitgang boeken.

Magische oplossingen bestaan niet – bewust kiezen voor oplossingen daarentegen doet wonderen.    

TCT wordt onder meer gebruikt bij:

angsten, trauma’s, depressie, laag zelfbeeld, nachtmerries, fobieën, paniek aanvallen, rouw en verlies, stress, slapeloosheid, vermoeidheid en ook bij het maken van levenskeuzes en het ontdekken van je levensdoel.

 

 

Hoe verloopt een TCT sessie

Zittend op een stoel  word je door middel van relaxatie in een toestand gebracht waar je onderbewuste naar boven kan komen. Het onderbewuste wordt gestimuleerd om creatief met het probleem aan de slag te gaan. Zo ontvouwt er zich een scenario waar het onderbewustzijn symbolisch materiaal in scène zet. Deze symbolen zijn de creatieve representatie van de blokkades. Het is op dit punt dat je effectief je blokkades doorleeft, een nieuw neurologisch pad opbouwt zodat je ermee aan de slag kan gaan.

 

Total Consciousness Training  is een eigen combinatie van het beste uit meerdere technieken omdat er op deze manier veel diepere inzichten en veranderingen worden bereikt. 

Praktische info

​​

Elke sessie is uniek en helemaal op jou afgestemd.

Duur: meestal tussen 1u à 2u

Uw investering: 75€ per uur

 

Aantal behandelingen:  één of meer afhankelijk van de situatie.

 

Je voorbereiding:

  • goed uitrusten voor de sessie.​

  • geen alcohol, drugs, cafeïne of overdadig veel suiker voor de sessie gebruiken.

  • je zal rust nodig hebben na de sessie. Hou de rest van de dag vrij.

  • oplijsting van 5 mensen die een grote impact op je leven hebben gehad .

  • je belangrijkste vragen opschrijven.

Via onderstaand formulier kan je vragen stellen of een sessie reserveren.

©  Ise Verelst 2018
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now